مقاله

هرآنچه برای نگهداری دستگاه اسپرسوساز باید بدانید! (+۷ نکته)

نگهداری دستگاه اسپرسوساز


خرید دستگاه اسپرسوساز مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است لیکن مهمتر از خرید دستگاه ،نگهداری دستگاه اسپرسوساز دوست داشتنی است.
فراموش نکنید کافه خوب با قهوه‌اش سنجیده می‌شود. بسیاری از مشتریانی که اهل کافه رفتن به صورت ثابت هستند، وقتی برای دفعه اول وارد یک کافه جدید می‌شوند، برای سنجش آن کافه به سمت نوشیدنی‌هایی بر پایه اسپرسو می‌روند. اگر قهوه با کیفیتی میل کنند احتمال آنکه آیتم‌های دیگری از منو را سفارش دهند بسیار بالا می‌رود.
پس به این مسئله به خوبی آگاه باشید که قلب تپنده یک کافه دستگاه اسپرسوساز آن است پس از قلب کافه خود به خوبی مراقبت کنید تا بتوانید رضایت حداکثری برای مشتریان خود ایجاد کنید.
ما قصد داریم در این مقاله درباره روش‌های نظافت و نگهداری دستگاه اسپرسوساز با شما صحبت کنیم و نکات اصلی را در چند مرحله برای شما شرح دهیم.


روش‌های نگهداری دستگاه اسپرسوساز


1) محافظت برقی :

اولین مرحله نگهداری دستگاه اسپرسوساز قطعا توجه به مسائل برقی است. نوسانات برقی باعث ازبین رفتن دستگاه شما می‌شود، چراکه نوسانات برقی به سرعت به برد اسپرسوساز شما آسیب وارد می‌کند و اگر برد دچار مشکل شود خسارت سنگینی به‌بار می‌آورد.
برای اینکه درگیر چنین مسئله‌ای نشوید از کابل مناسب برای برق رسانی استفاده کنید و ضمنا بدون محافظ هیچگاه دستگاه خود را روشن نکنید.
رعایت دو مورد بالا سبب می‌شود که مشکلات برقی و بردی به حداقل ممکن برسد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هنگام تعطیلی کافه، حتما دستگاه خود را از برق بکشید.

نگهداری و نظافت دستگاه اسپرسوساز


2)فشار آب مناسب:

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که برای دستگاه‌های اسپرسو ایجاد می‌شود، خرابی سرپمپ است.
پمپ‌های دستگاه‌های اسپرسوساز جوری تعبیه شده است که حتماً باید آب ورودی به آنها دارای فشار لازم باشد. اگر آب شهری کافه‌تان دارای فشار لازم نباشد یا اگر بخواهید آب ورودی به دستگاه را با یک دبه یا سطل، تامین کنید فشار مضاعفی به سرپمپ دستگاه می‌آید و عمر مفید آن را کاهش می‌دهد.
برای آنکه دچار خرابی سر پمپ نشوید ، اگر نمی‌توانید دستگاه را به آب شهری وصل کنید یا اگر مشکل فشار آب شهری دارید باید از یک پمپ جداگانه در مسیر ورودی آب به دستگاه استفاده کنید.
البته ناگفته نماند که سر پمپ دستگاه اسپرسو جزء قطعات مصرفی است که به طور متوسط هر 2یا 3سال باید تعویض گردد.

3)استفاده از سختی‌گیر یا تصفیه آب:

مورد سوم در نگهداری دستگاه اسپرسوساز استفاده از سختی‌گیر یا تصفیه آب است. مکانیزم دستگاه‌های اسپرسوساز به این گونه است که آب ورودی به آنها را باید تا جایی‌که می‌توان از هرگونه رسوب پاکسازی کرد. برای این امر کافی است از ابزارهای مناسب استفاده شود. این ابزارها شامل انواع سختی‌گیرها و انواع تصفیه آب‌ها می‌شودکه باید برای آب ورودی به دستگاه‌ها از آن بهره برد. اگر از این ابزارها استفاده نشود نه تنها دستگاه رسوب می‌گیرد بلکه به مرور کیفیت عصاره‌گیری نیز کاهش می‌یابد.

4)نظافت و شست و شوی دستگاه اسپرسوساز:

نظافت و شست‌و‌شوی صحیح یکی از اصلی‌ترین نکات نگهداری دستگاه اسپرسوساز است. همیشه بعد از هربار عصاره‌گیری مقداری از قهوه‌ دور شاور دستگاه باقی می‌ماند و ضمناً دان قهوه‌ دارای چربی است که آب برگشتی از پرتافیلتر به دستگاه هنگام عصاره‌گیری سبب ایجاد رسوب و کاهش کیفیت قهوه سرو شده می‌شود.
برای اینکه دچار چنین مسئله‌ای نشوید، توصیه می‌گردد که هر شب بعد از پایان ساعت کاری کافه، عملیات بکواش دستگاه (به طور منظم و منطبق با دستور العمل استفاده آن) انجام شود.
بدین ترتیب است که می‌توانیی مطمئن باشید که دستگاه اسپرسوساز را به‌درستی شستشو داده‌اید.

نظافت دستگاه اسپرسوساز


5)جدا کردن پرتافیلتر بعد از عصاره گیری:

یکی از اشتباهاتی که باریستا‌ها مرتکب می‌شوند این است که بعد از عصاره‌گیری پرتافیلتر را از هد گروپ جدا نمی‌کنند، در صورتیکه بعد از هربار عصاره گیری باید کیک قهوه از درون پرتافیلتر خارج شده و به ناک باکس منتقل شود.
این امر سبب می‌شود که قهوه باقی مانده در درون پرتافیلتر به واشرهای دستگاه آسیب برساند و جرم ناشی از قهوه سبب گرفتگی در شاور دستگاه شود.
برای اینکه دچار چنین مشکلی نشویم کافیست بعد از هربار عصاره گیری قهوه درون پرتافیلتر را داخل ناک باکس بریزید و اینگونه از هدگروپ‌ها مراقبت کنید.
نکته: برای عصاره‌گیری بهتر می‌توان پرتافیلتر خالی از قهوه را روی هد گروپ‌ها بست اما نباید پرتافیلتر را خیلی محکم بندیم تا فشار کمتری به واشرها بیاید.


6)نه دستگاه را زیاد خاموش نگهدارید و نه زیاد جابه جا کنید:

نکته مهم دیگر در نگهداری دستگاه اسپرسوساز جابه‌جا نکردن دستگاه و زیاد خاموش نگهداشتن آن است. خاموش ماندن طولانی مدت دستگاه سبب گرفتگی لوله‌های مسی و خرابی شیر برقی دستگاه می‌شود.
اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از دستگاه به صورت دائم استفاده کنید، هر دو هفته یکبار آب و برق را به آن وصل کنید و اجازه دهید کمی دستگاه کار کند تا دچار چنین مشکلی نشوید. از طرف دیگر، جابه جا کردن دستگاه به صورت مداوم سبب آسیب دیدن اتصالات مکانیکی داخل دستگاه می‌شود، پس دستگاه را زیاد جابه جا نکنید.

شست و شوی دستگاه اسپرسوساز

7)آبجوش را از دستگاه نگیرید:

سازو کار دستگاه اسپرسو جوری طراحی شده است که بتوان از آن عصاره قهوه گرفت و نازل آبجوش صرفاً برای استفاده‌های بسیار کم و حداقلی تعبیه شده است. استفاده مداوم از آبجوش دستگاه سبب آسیب رسیدن به پمپ و بویلر دستگاه می‌شود. پس برای محافظت و نگهداری دستگاه اسپرسوساز به‌طور پیوسته از آبجوش دستگاه استفاده نکنید.

سخن پایانی:

ما در این مقاله سعی کردیم اصلی‌ترین نکات برای نگهداری دستگاه اسپرسوساز را بیان کنیم و صفر تا صد نظافت و نگهداری دستگاه اسپرسوساز را شرح دهیم.
در آخر هم یادآوری می‌کنیم تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز و رعایت موارد بیان شده و انجام سرویس‌های دوره‌ای توسط تکنسین متخصص باعث می‌شود عمر مفید دستگاه افزایش یابد و استهلاک آن در حد زیادی کم شود.
هرگاه احساس کردید دستگاه دچار افت فشار است یا اینکه صدای نامناسبی می‌دهد و یا از زیر آن آب نشتی می‌کند، بدون آنکه خودتان دست به کار شوید، با تکنسین دستگاه تماس بگیرید. به امید آنکه اسپرسوساز هیچ کافه‌ای دچار خرابی و مشکل حاد نشود.

دیدگاهی در مورد “هرآنچه برای نگهداری دستگاه اسپرسوساز باید بدانید! (+۷ نکته)

  1. پریا آقایی گفت:

    عالی بود

  2. مسعود رایجی گفت:

    همه فکر میکنن خرید دستگاه سخته
    نگو‌ نگهداریش هم داستان داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *